Austrijska čokoladna torta

21/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Mekana austrijska torta sa zasićenim čokoladnim ukusom"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 890
  • Pregledi tokom meseca183
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 9 kom.
  • maslac - 220 g
  • čokolada - 250 g
  • šećer - 220 g
  • brašno - 220 g
  • vanilin šećer
  • marmelada - 1 teglica marmelade od kajsije
  • maslac - za mazanje
  • čokolada - 100 g crne čokolade, za glazuru
  • šećer - 250 g
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti omekšali maslac sa 1/2 šećera za koru, dok smesa ne pobeli. Uz neprestano mešanje, postepeno dodati rastopljenu čokoladu i žumanca, pa nakon toga i prosejano brašno sa vanilin šećerom.

Posebno umutiti belanca sa prstohvatom soli i preostalim šećerom u sneg. Pažljivo sjedniti čokoladnu smesu sa belancima. Smesu sipati u tavu, namazanu maslacem i nabrašnjenu, i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na niskoj temperaturi. Proveravati čačkalicom za zube da li je gotovo.

Za pripremu glazure rastopiti šećer sa vodom, dok se ne dobije tečni karamel. Ostaviti da se malo ohladi i sjedniti sa prethodno rastopljenom čokoladom.

Gotovu tortu možete podeliti na dve kore i da ih slepite marmeladom od kajsije, a odozgo je namazati čokoladnom glazurom. Druga varijanta je da prekrijete pečenu tortu marmeladom, pa odozgo prelijete glazurom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti