Pileći bataci sa ruzmarinom na roštilju

24/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Najukusniji bataci na svetu - prepoznaćete ih po neodoljivoj aromi ruzmarina, a o krompirićima da ne pričamo "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Roštilj zagrejati. Oprati ruzmarin, osušiti ga i staviti po jedan struk ispod kože svakog bataka. Krompir skuvati. U međuvremenu batake poređati na roštilju (sa kožom nadole). Namazati ih maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti, i peći oko 10 minuta.

Meso okrenuti, namazati i drugu stranu maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti, i peći još desetak minuta. Dok se bataci peku, preostalo maslinovo ulje sipati u šerpu.

Beli luk pasirati i upržiti. Isključiti ringlu. Umutiti majonez sa 2 kašike vruće vode, zatvoriti, i čuvati na toplom. Iscediti krompire i pasirati ih.

Batake i krompiriće podeliti u 4 tanjira. Preliti majonezom, još malo pobiberiti, i servirati.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar