Ukusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog luka

23/05/2017
"Ukusno jelo na seoski način, koje ćete pripremiti za pola sata - predlog koji treba da iskoristite "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije džigerice - 2 kompleta ( od 2 zeca - jetra)
  • mladi luk - 4 struka
  • beli luk - 10 komada, mlade (mlečne) glavice
  • pirinač - 1 šolja (nepuna)
  • univerzalni začin - 1 kašičica od povrća, suv
  • sok od paradajza - 250 ml
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • himalajska so
  • ljute paprike - 1 komad, zelena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite džigerice na komade srednje veličine. Luk sitno isecite i stavite u šerpu, u kojoj je jednako sipano ulje i maslinovo ulje.

Sipajte džigerice i prodinstajte, dodajte alevu papriki i sipajte dve šolje vode, kad provri dodajte glavice mladog belog luka. Ostavite na kratko da vri i nakon toga dodajte pirinač, prethodno potopljen u vodu na 10 minuta.

Nakraju dodajte sok od paradajza sa malo bibera, šećera i soli. Ostavite da se krčka na tihoj vatri i mepajte s vremena na vrreme, kuvajte dok pirinač ne bude gotov.

Servirajte toplo, posuto peršunom i ljutom paprikom. Ako nemate zečije džigerice, ovo ukusno predjelo možet pripremiti i sa pilećim džigericama.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar