Način pripreme
Na butu napravite prorez po dužini kosti, skinite deo mesa da se oblikuje džep, u koji se stavlja nadev.
But se stavlja u odgovarajuću posudu i potopi u pivo na mesec dana. Luk se sitno isecka i dinsta u biljnom ulju. Dodaju se skuvani i sinto iseckani bubrezi i očišćen i opran pirinač.
Kad se prodinsta, dodajte se sitno iseckan paradajz. Posipa se biberom i posoli. Nadev se preliva delom vode, u kojoj smo kuvali bubrege, i malo piva u kome je bio potopljen but (u odnosu 1:2, 5). Orasi se očiste i sitno iseckaju.
Peršun se sitno isecka. U nadev se dodaju orasi i peršun. But se napuni nadevom i zašiva.
Peče se u umerenoj rerni. Kad se zapeče, prave se prorezi po mesu, posoli se i namaže maslacem.
Peče se dok potpuno ne omekša meso, s vremena na vreme se posipa preostalim pivom.
Jelo se servira toplo uz dodatak svežeg povrća po izboru.