Seoska posna pogača

Seoska posna pogača
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
24/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Kad nema hleba, napravite ovu posnu seosku pogaču, rekla bi Marija-Antoaneta, da je rođena kod nas"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseva u posudu. Pomeša se sa praškom za pecivo i solju. Soda se pomeša u čaši sa sirćetom. Sipa se u brašno, dodaje se ulje, mlaka voda i zamesi se srednje meko testo.

Prekriva se krpom i ostavlja da odstoji 10-15 minuta. U namazaom plehu se razvlači pogača, prečnika kao pleh, u kome ćete peči.

Odozgo se probada viljuškom. Peče se u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok ne porumeni. Servira se topla posuta šarenom solju. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: