Torta sa jagodama bez pečenja

Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1558
"Pijace su i ovako i onako prepune jagoda, vi niste vični pečenju... znači pravi recept za vas "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
  • Ukupno pregledano1 679
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte jedan red keksa u kalup za tortu sa pokretnim prstenom. Svaki keks potopite u mleko sa šećerom u prahu. Pripremite krem.

Umutite kiselu pavlaku sa šećerom, dodajte kiselo mleko i nasečene jagode.

Pripremite želatin na osnovu uputstva sa kesice i kada se ohladi, dodajte ga u krem i promešajte dobro. Delom krema pokrijte keks. Nakon toga stavite drugi red keksa, pa krem i tako dok ne potrošite namirnice.

Tortu ostavite u frižideru da se stegne na sat-dva. Kada je dobro ohlađena, izvadite tortu, skinite zidove kalupa i premažite je umućenom pavlakom sa šećerom u prahu.

Ukrasite jagodama i rendanom čokoladom. Ponovo je ohladite i nakon toga nasecite i poslužite.

Da poližeš prste!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti