Kolač sa čokoladnom glazurom

Jelena Andonov
Jelena Andonov
Početnik
07/06/2017
"Svaka šolja kafe zaslužuje parče sočnog kolača sa čokoladnom glazurom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 219
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne pobeli. Dodati brašno, prosejano zajedno sa praškom za pecivo, i dve kesice vanile. Smesu sipati u kalup za tortu, prečnika 26 cm, prekriven papirom za pečenje.

Koru ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate koru ne bude suva. Ispečenu koru okrenuti u činiju za tortu.

Priprema sirupa:

U malu posudu na ringli staviti jednu čašu vode da provri sa 4 kašike šećera, i mešati dok se šećer ne istopi. Dodati jednu kašiku kakaoa i ostaviti da provri, nakon čega skinuti sa ringle. Preliti sirupom ohlađenu koru. Po želji možete dodati još vode, ukoliko volite malo sočniji kolač.

Priprema preliva:

Nalomiti čokoladu na kockice i rastopiti je sa 4-5 kašika svežeg mleka na pari. Orahe potopiti u rastopljenu čokoladu, ali ih ne potopiti cele, pa ih poređati preko papira za pečenje.

Koru preliti rastopljenom čokoladom. Ukrasiti po želji. Ovde je ukrašena orasima, čokoladnim bombonama i malim komadićima čokolade.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar