Pečeni krompirići sa kačkavaljem i ćuftama iz rerne

28/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Sve što treba jednom muškarcu, u jednoj tavi i skuvano do savršenstva I da ne zaboravite pivo "
Priprema50 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno140 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - čenovi
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • voda - 300 ml
  • pivo - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • za ćufte
  • mleveno meso - 1 kg mešavine
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 - 2 kriške bajatog
  • peršun
  • so - po ukusu
  • biber
  • jaja - 2 kom.
  • aleva paprika - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oprati, oljuštiti i naseći na jednake parčiće. Luk naseći na pola.

Luk i krompir staviti u veliku tavu, posoliti i promešati.

Dodati pivo i vodu, prekriti folijom i peći na 200 stepeni 40 minuta. Pripremiti ćufte.

Luk sitno naseckati, dodati mleveno meso, staviti hleb, jaja, začiniti začinima i promešati. Oblikovati ćufte željene veličine.

Nakon 40 minuta, skinuti foliju, stavii ćufte i nastaviti sa pečenjem još oko 30 minuta na temperaturi do 200 stepeni.

Pre nego izvadite tavu, jelo posuti narendanim kačkavaljem, da može i on da se zapeče.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar