Kolač sa komadićima čokolade u kalupu za kuglof

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
28/05/2017
"Želite nešto slatko? Pogledajte ovaj mekani domaći kolač sa crnom čokoladom i bademima"
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 470
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sodu rastvoriti u kiselom mleku. U posudi umutiti jaja sa šećerom u krem, dodati polako maslinovo ulje, a nakon toga i mleko, uz neprestano mućenje mikserom.

Brašno prosejati sa praškom za pecivo i dodati u smesu od jaja, u malim količinama, a između brašna dodavati vruću vodu. Mešati drvenom kašikom, dok smesa ne postane homogena. Smesu podeliti u dve posude, a u jednoj dodati prosejan kakao i mešati dok se ne sjedni sa smesom.

Malo nauljiti kalup za kuglof i posuti ga brašnom. Prvo dodati belu smesu, pa odozgo, bez mešanja, dodati smesu sa kakaom. Čokoladu izlomiti na veće komade i pažljivo spustiti preko smese od kakaoa, pa posuti usitnjenim bademima.

Komade čokolade ne pipati ni u kom slučaju, ne pritiskati ih u smesu, da ne bi pali na dno. Rernu zagrejati na 170 stepeni i pažljivo staviti kolač u nju, pa peći oko 40 minuta, dok čačkalica kojom proveravate kolač ne bude suva. Gotov kolač ostaviti da se malo ohladi i nakon toga ga izvaditi iz kalupa, a po želji posuti šećerom u prahu.

Napomena: Preporučujem da u ovom receptu koristite kvalitetnu crnu čokoladu sa 70% kakaoa, jer se ona sporije topi i tako će komadi ostati celi.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar