Najukusnija čorba sa kolenicom

28/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Vrhunski recept za gurmane! Topla, ukusna i aromatična čorba koja će vas naterati da zaboravite na škembiće!"
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano867
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Kolenicu očistiti i staviti u ekspres lonac, sipati vodu do maksimuma lonca, posoliti i pobiberiti, pa zatvoriti poklopcem.

Staviti na ringlu, uključiti na maksimalnu temperaturu, ostaviti da provri, a nakon toga smanjiti na srednju temperaturu i ostaviti meso da se kuva 1 sat.

Kada je meso gotovo, pažljivo otvoriri ekspres lonac. Meso izvaditi i procediti bujon. Meso malo ohladiti i očistiti od kostiju, iskidati ga ili naseći na male komade, nakon sata kuvanja bi meso trebalo da bude savršeno skuvano i da samo pada sa koske.

U šerpu staviti sveže mleko i zagrejati ga na jednoj ringli. Na drugu ringlu staviti tiganj, postaviti maslac i ulje da se zagreju, staviti alevu papriku i pržiti nekoliko sekundi. Sipati 2-3 kutlače bujona od mesa, pa promešati.

Čim mleko provri, dodati uprženu alevu papriku. Promešati i naliti oko 2 l bujona. U šerpu staviti i parčiće mesa, promešati, posoliti i pobiberiti, i kuvati 10 minuta. Čorbu skinuti sa ringle.

U posudu staviti sirće, so i biber. Beli luk očistiti i usitniti, staviti ga u sirće, pa dodati ljuspice ljute paprike.

Čorbu servirati u dubokom tanjiru ili posudici, i začiniti kašičicom pikantne smese sa belim lukom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar