Pečeni tolstolobik sa paradajzom i lukom

07/06/2017
"Sočan tolstolobik, koji se priprema za samo 30 minuta - savršeni riblji izazov "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • file tolstolobika - 1 kg
  • paradajz - 5 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • limun - 3 komada
  • ulje - 4 supene kašike
  • lovorov list - 3 lista
  • peršun - 1 veza
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeni fileti tolstolobika se posipaju solju i biberom i ređaju u namazan pleh.

Luk se iseče na kriške i raspoređuje ravnomerno oko filea, a paradajz se takođe seče na deblje kriške i stavlja preko same ribe.

Sve se posipa solju i izgnječenim čenovima belog luka. Sitno se izmrve listovi lovora i jelo se posipa ravnomerno. Nakraju se preliva uljem i odozgo se poređaju kriške limuna.

Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Riba se može servirati vruća i hladna, ali obavezno posuta sa mnogo peršuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti