bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Hrskav prženi patlidžan

Hrskav prženi patlidžan

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
168
1
180
Hrskav prženi patlidžan
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 9
01/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Hrskav prženi plavi patlidžan - za dušu, za prijatelje i za meze"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oprati i naseći na kolutove. Svaki pažljivo posoliti, da ne bi bili mnogo slani. Tavu nagnuti i ostaviti je tako, da iz patlidžana isteče gorka voda. Posle kolutove osušiti salvetom.

Svaki kolut namazati brašnom i natapkati viljuškom.

Zagrejati ulje na tiganju i pržiti kolutove dok ne dobiju zlatnu boju. Ringla treba da bude jaja, jer, ukoliko je temperatura slaba, patlidžan će upiti mnogo ulja i biće mnogo mastan.

Gotov patlidžan stavljati na ubrus.

Servirati uz mirođiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: