bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Pečene tikvice sa povrćem na seljački način

Pečene tikvice sa povrćem na seljački način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Pečene tikvice sa povrćem na seljački način
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
08/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Čak i ako niste na selu, ovaj recept će vas tamo odvesti - među zrelo povrće u bašti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, velike
  • paradajz - 3 komada
  • paprike - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mirođija - po ukusu
  • kačkavalj - 70 g
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće veoma dobro i isecite ga na kriške. Poređajte ga u posudu za pečenje podmazanu uljem, pod nagibom i u krug, ređajući redom tikvicu, paradajz i papriku.

Poređano povće pospite solju, biberom, mirođijom i rendanim kačkavaljem.

Odvojeno pomešajte umućena jaja s mlekom, pavlaku i dodajte so i biber po ukusu, promešajte.

Prelijte jelo smesom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Brzo, lako i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: