Mekani đevreci

04/06/2017
"Toliko su mekani, da ćete ppojesti dva dok to shvatite "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano6 386
  • Pregledi tokom meseca146
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 180 ml
  • kvasac 1/2 kockice /20g/
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • jaja - 2 komada /1 žumance za premazivanje/
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje /može i još 1/2 šolje da se domesi/
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mlkeo se aktivira kvasac sa kašikom šećera u 3-4 supene kašike brašna.

Kada se aktivira, zamesi se testo od svih sastojaka.

Ostavlja se da nadođe, dok se ne udvostruči. Podeli se na 10 delova, svaki od njih se deli na dva dela. i oblikuju se po 2 fitilja /oko 35cm/, upliću se i oblikuje se đevrek.

Ređaju se u pleh i ponovo se ostave da narastu oko 30 minuta.

Namažemo preostalim žumancem i 1 supenom kašikom svežeg mleka i posipamo susamom.

Peku se na 180 stepeni, dok ne budu gotovi.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar