Pečene paprike ribice

22/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4567
"Klasičan predlog za poznavaoce koji se ne plaše da jedu ljutkasto!"
Priprema55 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 168
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 kg, ljute, ribice
  • sirće - 700 ml
  • voda - 1, 5 litara
  • so - 150 g
  • šećer - 70 g
  • ulje - 150 ml
  • mirođija - 5 vezica
  • beli luk - 3 - 4 glavice
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Dobro operite papričice, isecite im drške i ispecite ih. Dok "peckate" ribice, pomešajte sastojke za marinadu i stavite da provre. Ostavite smesu da vri 4-5 minuta na tihoj vatri, nakon čega je sklonite s ringle.

Pečene papričice se naatope u toploj marinadi i ostave se da odstoje bar 10 minuta.

Marinirane paprike se poređaju u tegle, između odvojenih redova se stavljaju sitno iseckana mirođija i peršun. Preliju se ostatkom marinade, zatvaraju se i čuvaju na hladnom. Po želji možete da ih sterilišete na pet minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar