Bakine pogačice

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
5417207
Bakine pogačice
Fotografije: Desi Marinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"SENZACIJA!!!! Otkrivena je bakina najstrožije čuvana tajna - pročitajte ovde kako se prave najukusnije pogačice"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 700 g
  • kvasac - 1 kocka
  • voda - 300 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supene kašike
  • ulje - za oblikovanje
  • za nadev
  • sir - 400 g
  • maslac - 100 g
  • za prelivanje
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac u 100 ml mlake vode, zajedno sa šećerom i 3 supene kašike brašna. Ostavljamo da nadođe.

Prosejemo brašno, dodajemo so, razbijemo dva jaja, kvasac i preostalu vodu. Mesimo meko testo, koje ostavljamo da nadođe, dok se ne udvostruči.

Kad testo nadođe, podelimo ga na loptice, koje oblikujemo uz pomoć ulja. Rastegnemo ih, kao mekike i stavljamo u sredinu mrvljeni sir i malo maslaca.

Preklopimo i stavljamo u namazan pleh. Ostavljamo ih još 40 minuta.

Umutimo dva jaja i sa sitno izmrvljenim sirom i dobro promešamo. Tom smesom prelivamo pogačice.

Pečemo na 180 stepeni. Gotove ih posipamo sa malo vode i prekrivamo krpom da omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: