Kiseli kupus sa domaćom piletinom

06/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Poznati miris, omiljeni ukus - ukusna gozba, koju nema potrebe predstavljati i reklamirati "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano836
  • Pregledi tokom meseca78
  • Pregledi tokom desmice21
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 kom.
  • pile - 1/2 kom. domaćeg
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 kašike
  • mast - 1 kašika
  • aleva paprika
  • list žalfije
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso naseći na komadiće, sitno naseckati luk.

Zagrejati ulje i mast u šerpi, upržiti naseckan luk, dodati pileće meso, pa pržiti dok ne promeni boju. Začiniti alevom paprikom i dobro promešati.

Dodati sitno naseckan kiseli kupus, ponovo promešati, i dodati 1 šolju soka od kiselog kupusa (da nije mnogo slan), pa naliti vruću vodu da prekrije sastojke.

Na kraju dodati list žalfije i zrna bibera. Kuvati na umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo, a kiseli kupus omekša. Vrlo ukusna zimska gozba.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar