Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kiseo kupus sa domaćom piletinom

Kiseo kupus sa domaćom piletinom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Kiseo kupus sa domaćom piletinom
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 6
06/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Poznati miris, omiljeni ukus - ukusna gozba, koju nema potrebe predstavljati i reklamirati"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 kom.
  • pile - 1/2 kom. domaćeg
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 kašike
  • mast - 1 kašika
  • aleva paprika
  • list žalfije
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso naseći na komadiće, sitno naseckati luk.

Zagrejati ulje i mast u šerpi, upržiti naseckan luk, dodati pileće meso, pa pržiti dok ne promeni boju. Začiniti alevom paprikom i dobro promešati.

Dodati sitno naseckan kiseli kupus, ponovo promešati, i dodati 1 šolju soka od kiselog kupusa (da nije mnogo slan), pa naliti vruću vodu da prekrije sastojke.

Na kraju dodati list žalfije i zrna bibera. Kuvati na umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo, a kiseli kupus omekša. Vrlo ukusna zimska gozba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: