Čizkejk od jagoda sa kiselim mlekom

06/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1565
"Mnogo svežine, arome i raspoloženja, sakupljenih u jednom desertu "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks, dodajte šećer u prahu (po želji) i omekšali maslac.

Dobro izgnječite smesu i rasporedite je u odgovarajuću posudu kao koru od keksa. Za krem, očistite jagode, a nekoliko celih ostavite za ukras.

Polovinu jagoda nasecite na male kockice i stavite ih u posudu. Drugu polovinu stavite u blender zajedno sa kiselim mlekom i sameljite u pire.

Stavite pire u posudu sa ostalim jagodama. Pripremite želatin, tako što ga rastvorite u 6 kašika vode i onda ga istopite na pari.

Dodajte ga u posudu sa jagodama i promešajte. U posebnoj posudi umutite pavlaku sa šećerom, a nakon toga je dodajte u posudu sa smesom od jagoda.

Prelijte koru od keksa kremom i ostavite u frižideru na nekoliko sati da se stegne. Kada dobro očvrsne, ukrasite celim jagodama, borovnicama i malinama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar