Ukusan prženi šaran

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ukusan prženi šaran
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 4
11/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Kad je već pržen - nek je šaran. Em ukusan, em se mnogo piva pije uz njega"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se čisti od unutrašnjosti i krljušti. Seče se glava i nakon toga ceo šaran na kotlete.

Začini se solju i biberom. Uvaljaju se parčići u brašno i prže u vrelom ulju s obe strane dok ne postanu zlataste.

Za atraktivnije serviranje, filete poređajte na poslužavnik preko listova zelene salate, tako da šaran dobije prvobitni izgled cele ribe.

Ukrašava se kolutićima limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: