Teleći čili

13/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Vatreni ukus i specijalna aroma od koje će vam poteći voda na usta "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano186
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • pasulj - 400 g, crveni
  • čili - 80 g
  • paprike - 3 komada crvene +1 zelena + 1 žuta paprika
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 60 g
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 400 g
  • kečap - 2 kašike
  • paradajz - 300 g, pasiran iz konzerve
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • beli biber - po ukusu
  • bujon - 1 litar, teleći
  • kukuruz - 100 g, iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso se samelje na mlinu za meso. Crveni pasulj se ostavi u vodi preko noći. Sledećeg dana se zagreju ulje i maslac u velikoj šerpi i stavi se mleveno meso da se isprži, uz neprekidno mešanje.

Nakon što se teleće mleveno meso isprži, dodaju se iseckan luk, isečene paprike, oceđen pasulj, kečap, pasirani paradajz i usitnjen beli luk.

Sve se dobro promeša i dodaju se lovorov list i teleći bujon. Tako se jelo ostavi da vri oko sat vremena i dodaje se skuvani kukuruz. Čim je pasulj omekšao, teleći čili je gotov.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar