Puževi sa majčinom dušicom na mediteranski način

26/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1615
"Puževi - neverovatno povrće, koje luta gore-dole u bašti i od kojeg se pripremaju raskošna jela "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jednu glavicu luka naseckajte sitno. bali luk, šargarepe i luk kuvajte zajedno sa biberom oko 30 minuta - dok ne dobijete aromatni bujon.

Puževe dobro operite i skuvajte u slanoj vodi. Procedite ih i izvadite iz kućica. Bujon procedite i stavite na vatru da proključa. Dodajte puževe i kuvajte ih još 15 minuta.

Preostali luk nasecite na kolutove i upržite ga u maslinovom ulju. Pospite alevom paprikom i dodajte malo tople vode. Na kraju dodajte paradajz pire, sirće i limun, nasečen na kolutove.

Sve zajedno kuvajte dok luk potpuno ne omekša. Nakon toga sve ispasirajte, dodajte žumanca i malo bujona od povrća. Dodajte puževe i servirajte jelo sa malo majčine dušice i sitno naseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar