Klafuti sa trešnjama

20/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1615
"Ako želite da impresionirate goste, klafuti je kolač za taj cilj "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 340
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 2 šolje, sveže bez koštica
  • bademi - 2 kašike, oljušteni i isečeni
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • brašno - 1/2 šolje, prosejano
  • so - prstohvat
  • sveže mleko - 1 šolja, punomasno
  • ekstrakt badema - 2 kašike ili Amareto
  • vanila - 1 1/2 kašike, ekstrakt
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite pravougaoni pleh. U trešnje, kojima ste odstranili koštice, ubacite oljuštene i nasečene bademe. Ako nemate vreme za ovaj postupak, prosto promešajte bademe i trešnje na dnu pleha.

Umutite jaja, šećer, so i brašno, dok smesa ne bude glatka.

Dodajte mleko, 2 kašike Amareto likera ili ekstrakta badema i ekstrakt vanile. Miksujte sve dok ne bude homogeno. Prebacite smesu u pleh.

Stavite klafuti sa trešnjama da se peče oko 40-50 minuta - dok čačkalica kojom probodete kolač ne izađe čista iz kolača.

Kada izvadite klafuti iz rerne, kolač će vam se činiti još uvek mekan i "mrdaće", ali to je normalno.

Ostavite kolač da se ohladi na rešetci. Za to vreme će splasnuti. Pospite ohlađeni klafuti sa trešnjama šećerom u prahu i poslužite.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar