bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Praznična pečena jaretina

Praznična pečena jaretina

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k9061k
Praznična pečena jaretina
Fotografije: NEVI
1 / 2
29/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Kada smo neradnici, bar imamo praznike Evo i našeg predloga za sve praznike, koje proslavljamo."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane.

U posudi napravite marinadu od začina i ulja. Meso izbockajte nožem i dobro ga uvaljajte u marinadu. Ostavite da primi ukuse oko 30 minuta.

Stavite meso u đuvečaru i pokrijte ga listovima spanaća i dolijte vino i vodu. Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kada ispečete meso, skinite spanać sa mesa i premažite ga sa malo maslaca, a zatim ga zapecite oko 5-10 minuta bez poklopca na đuvečari.

Izvadite meso u odgovarajući tanjir i ostavite na stranu. Procedite sos u odgovarajući tiganj i stavite na vatru da provri. Rastvorite skrob u 2 kašike hladne vode i dodajte ih u sos uz neprestano mešanje.

Skinite sa vatre i dodajte maslac, pa promešajte. Prelijte meso gotovim sosom i servirajte sa prilozima po izboru.

Recept je dobar i za jagnjeće meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: