bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Marinada za divljač

Marinada za divljač

Marinada za divljač
26/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
"Ako imate prijatelja lovca, obavezno treba da zapišete tačnu marinadu za meso divljači"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na 4 jednaka dela, a šargarepa krupnije. Celer i korenovi peršuna se očiste, celer se iseče krupnije, a korenovi peršuna ostaju celi. Beli luk se oljušti.

Tako pripremljeno povrće se kuva 15-20 minta u vodi i sirćetu zajedno sa začinima i solju po ukusu. Procedi se kroz cediljku i ostavlja da ohladi.

Marinada se čuva samo u keramičkim imi emajliranim posudama, nikad u bakarnoj, cinkovoj ili aluminijumskoj. Divljač se preliva preceđenom marinadom i ostavlja da odstoji 1 noć pre kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: