Tortilja od krompira

30/11/1999
"Sočna tortilja od krompira, servirana topla ili hladna - svakako će vas naterati da položete prste!"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano428
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo krompir i luk, koji isečemo na male kockice.

Pržimo isečeni krompir i luk u ugrejanoj masti, prvo na jačoj vatri i posle na slabijoj, dok ne počne malo da rumeni, nakon toga dobro procedimo.

Sipamo prženi krompir i luk u dobro umućena jaja i promešamo pažljivo.

Gotovu smesu prebacumo u odgovarajući tiganj sa 1-2 supene kašike vrele masti, mešamo s vremena na vreme da može sirova smesa da se zapeče odozdo.

U trenutku kad je tortilja gotva odozdo, uz pomoć velikog tanjira ili poklopca je okrećemo da se zapeče i odozgo.

Trenutak okretanja je u zavisnosti od vas. Ima ljudi kojima se sviđa sočnija, a drugima prepečenija.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar