Teleće pihtije

11/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Kada pihtije zvuče ponosno, znači da ste pali na naš neodoljiv recept "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano680
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 kg, teleća
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • senf
  • ren - pasta
  • voda - 2, 5 - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenica se opere i stavi cela u ekspres lonac. Dodaju se šargarepe i začini. Nalije se hladna voda i stavi se da vri u ekspres loncu.

Nakon što lonac zapišti, prebaci se na tihu vatru i vri 1, 5 do 2 sata. Skloni se sa ringle, nakon 15-20 minuta lonac se otvara, bujon se procedi, meso se odvoji od kosti, iseče se na veoma sitno i rasporedi se u nekoliko dubokih tanjira ili đuvečara, prelije se bujonom i ostavi na hladnom.

Pre serviranja, tanjir sa pihtijama se potapa nekoliko sekundi u vrelu vodu (pazi se da vrela voda ne uđe u tanjir), da može da se odvoji od njega, poklopi se plitkim tanjirom i okreće se tako da se pihtije prebace u plitki tanjir.

Serivra se sa senfom i pastom od rena, koja se priprema od narendanog rena, prelivenog s malo sirćeta, soli i ulja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar