Zec punjen mlevenim mesom i pirinčem

12/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4208
"Ukusnog punjenog zeca spremili i tri dana jeli, pili i veselili se - takve priče mi pričamo "
Priprema40 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano176
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zeca, operemo i osušimo dobro. Blago namažite uljem i natrljajte solju, biberom i alevom paprikom.

U dubokoj posudi propržite iseckan na sitno luk i beli luk, dodajte mleveno meso, šaragrepu (iseckanu na sitne kockice) i pečurke. Dobro promešajte. Dodajte im očišćen pirinač i mešajte dok ne postane staklaste boje.

Začinite začinima po ukusu i promešajte. Sklonite s ringle. Dobijenom smesom napunite zeca i ostatak stavite u posudu oko njega.

Dodajte 3 šolje vode, zavijte u foliju i pecite na 180-200 stepeni. Po želji možete da dodate belo vino pre nego što zavijete folijom, oko 150 ml.

Kad procenite da je meso gotovo, odvijte da se zapeče. Za nekoliko minuta namažite maslacom, tako se dobija jedna ukusna korica.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti