Menamen

13/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Menamen je tradicionalni turski doručak, koji možete jesti i za ručak, a i za večeru. Jedino što morate da imate je ukusan hleb sa hrskavom koricom "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23 832
  • Pregledi tokom meseca309
  • Pregledi tokom desmice52
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada, svež
  • paprika - 3 komada, svetlo zelene (1 ljuta)
  • peršun - 1 šaka, krupno sečen
  • nana - 1 šaka, krupno sečena, sveža
  • jaja - 5 - 6 komada
  • so
  • maslinovo ulje
  • maslac
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U dubokom i širokom tiganju ugrejte maslinovo ulje i 1 kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša.

Dodajte mesnati deo paradajza, nasečen na kockice i očišćen od semenki. Ostavite da se kuva nekoliko minuta i dodajte paprike, nasečene na kockice i sve dinstajte.

Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte 5-6 celih jaja da se isprže.

Ovo je tradicionalni turski doručak. Servira se baš ovako - u tiganju i jede se uz pomoć zalogaja hleba, rukom.

Ovo jelo možete poslužiti i za večeru. Slično je miš-mašu, ali nema sira prema originalnom receptu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar