Zec punjen povrćem

15/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Skočio zeka u pleh, pozvao pirinač i pečurke za prilog i dva sata su se lagano pekli do savršenstva "
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i osušite zeca. Na sitno naseckajte pečurke i šargarepu i prodinstajte ih u tiganju na ugrejanom ulju. Dodajte na sitno naseckani mladi luk i beli luk. Dobro promešajte. Dodajte so, biber i čubar po ukusu.

Dobro promešajte povrće sa začinima. Dodajte pirinač na nekoliko minuta ili dok ne dobije staklastu boju. Skinite sa vatre. Nauljite odgovarajući pleh.

Premažite zeca sa malo maslaca ili ulja i dodajte začine po ukusu (so, biber, aleva paprika). Napunite zeca sa delom smese, a ostatak stavite u pleh.

Dodajte oko 3, 3, 5 šolja vode i umotajte u foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Kada je meso gotovo, skinite foliju da se zapeče i dobije prijatnu boju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar