Hrskave pohovne ćuftice sa kornfleksom

21/07/2017
"Što su ćuftice hrskavije, više ćete piva popiti, znate li "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano208
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg (svinjsko ili mešano)
  • luk - 1 srednja glavia
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • čubar - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - da se uvaljaju
  • kornfleks - 1 pakovanje (srednje veličine)
  • ulje - za prženje
  • dekoracija
  • paradajz 1 komad
  • krastavci - 1 komad
  • crveni luk
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i dodajte u mleveno meso, dodajte ostale začine.

Lepo treba da se mesi, prekrije se folijom i ostavlja na nekoliko sati.

Umutite jaja, pripremite brašno i kornfleks, oblikujte ćuftice srednje veličine i uvaljajte ih u brašno.

Stavite ulje da se ugreje i počnite da pohujete, svaku ćufticu potopite u umućena jaja i uvaljate u kornfleks.

Pržite na umerenoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu boju, dekorišite ružicama od paradajza i krastavca, lukom i peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar