Pileći bataci na italijanski način

22/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Danas ćemo vam predstaviti jedan različit, ali neverovatno ukusan italijanski recept za pečene pileće batake sa specijalnom marinadom. Ovo je jedan od naših omiljenih recepta za spremanje bataka. Polizaćete prste"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 235
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piletina - 6 bataka
  • kari - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, crni luk
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 600 g
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • bujon - 50 ml
  • med - 1 kašičica
  • peršun - 2 kašike, seckan
  • limun - 2 kašike soka od limuna
  • so - po želji
  • ruzmarin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Batake premažite maslacem i utrljajte so, biber, alevu papriku i kari. Poređajte ih u nauljanu tepsiju i sipajte u nju 1/2 šolje vode. Stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu oko 30 - 40 minuta.

Sitno iseckan beli luk i luk prodinstajte u zagrejanom ulju. Čim omeškaju, dodajte sitno iseckan paradajz. Ostavite ih da dobro puste sos i dodajte muskatni oraščić, so i ruzmarin.

Posebno pomešajte bujon, sok od limuna, peršun i med, pa dobijenu smesu dodajte soku od paradajza. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa vatre. Poslužite pileće batake prelivene sosom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar