Burito sa jajima, krompirom, čorizom i domaće pripremljenim gvakamole sosom

26/07/2017
"Ako stvarno želite ukusnu meksičku kuhinju, pripremite kod kuće ovaj odličan burito "
Priprema40 min.
Kuvanje7 min.
Ukupno47 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano94
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo gvakamole sos:
Iscedimo limun. Oljuštimo luk i veoma sitno iseckamo. Avokado isečemo na dve polovine i vadimo košticu. Uz pomoć kašike vadimo unutrašnjost.

Oljuštimo kožicu paradajza. Oljuštimo beli luk i izgnječimo, može u avanu ili presom. Viljuškom izgnječimo avokado i paradajz.

Dodajemo maslinovo ulje, limun, luk, beli luk i dobro promešamo sastojke. Ako želite da bide pikantnije, možete dodati malo ljute paprike.

Nastavljamo sa pripremom burita:
Krompir operemo, kuvamo 20-25 minuta. Kad bude gotov i hladan, oljuštimo ga. Isečemo na kockice.

U ugrejanom tiganju sa malo ulje ispržimo jaja, pravimo kajganu i dodajemo krompir da se i on proprži.

Namažemo tortilje kiselim mlekom - po 1 supena kašika svaka. Ređamo po tri kriške čoriza u svaku tortilju. Preko čoriza stavljamo krompir i jaja.

Izmrvimo sir odozgo, stavljamo gvakamole i uvijamo. Preko tortilje za dekoaciju 1 supena kašika kiselog mleka i odozgo od domeće pripremljenog gvakamole sosa.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti