Krem supa od crvenog sočiva, bulgura i krompira

27/07/2017
"Da li znate, da je kod nas bez mesa sinonim za ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i šargarepu. Dinstamo u maslinovom ulju, dodajemo beli luk, paradajz pire i isečeni krompir.

Dinstamo 5-6 minuta i dodajemo sočivo i bulgur, sipamo 2 l vode /ako je potrebno, sipamo još/. Osavljamo da vri dok ne bude gotovo.

5 minuta pre nego što skinemo sa vatre, dodajemo nannu, sve dobro pasiramo i dodajemo sok od limuna /po ukusu/.

Servramo posutu peršunom i prelivena zaprškom od maslaca i aleve paprike.

Posipamo krutonima.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti