Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Raskošna slana torta sa korama od tikvica

Raskošna slana torta sa korama od tikvica

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k117
Raskošna slana torta sa korama od tikvica
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 4
06/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Zbog ove slane torte smo spremni da zanemarimo svaku, koja je od čokolade"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, velike
  • jaja - 4 komada
  • brašno - oko 1 i 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • mirođija
  • peršun
  • nadev
  • kiselo mleko - 2 kg
  • sir - 250 g
  • orasi - 100 g
  • paprike - oko 1 kg, crvene
  • beli luk - 4 čena
  • mirođija
  • so - po želji
  • za ukras
  • tikvice . 2 komada, srednje
  • krem sir - 100 g, filadelfija
  • nade - 1 šolja nadeva
  • orasi - 100 g
  • mirođija
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodnog dana stavite mleko da se cedi i ispecite paprike.

Za kore - u veliku posudu izrendajte oprane i neoljuštene tikvice. Dodajte preostale sastoje, prethodno ste pomešali sodu u mleku. Promešajte i podelite smesu na tri jednaka dela. Papirom za pečenje oložite kalup, sa dnom koje se otvara i namažite dno i deom ivica.

Ispecite tri kore u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu boju. Svaka smesa pre sipanja u kalup se promeša. Kore se vade sa papirom o okreću na vlažnu krpu. Kad se potpuno ohlade, papir se skida.

U veliku posudu stavite oceđeno mleko i dodajte mrvljeni sir. Oljuštite i očistite paprike od semenki. Sitno iseckajte i dodajte u smesu. Stavite iseckanu mirođiju i peršun. Dodajte biber, mlevene orahe, beli luk i mešajte. Probajte i ako je potrebno dodajte so.

U kalup sa dnom koje se skida stavite jendu koru i sipajte nadev. Tako uradite i sa preostale dve kore, nakraju završite nadevom. Ostavite od smese 1 šolju u u nju dodajte sir filadelfijja. Promešajte, pokrijte folijom i stavite u frižider.

Sastavljenu tortu pokrijte streč folijom i pritisnite prstima. Stavite u frižider na 6 sati ili 1 noć.

Kad torta odstoji, isecite dve tikvice na ne mnogo tanke kiške. Stavite ih u posudu i dodajte 2 supene kašike ulja i promšajte. Pecite na kratko sa obe strane na gril tiganju ili roštlju. Kad se ohladi, preko svake tikvice stavite po 1 supenu kašiku od smese, koju ste odvojili i uvijte u čvrste rolate. Ostavite oko 2 supene kašike od smese za premazivanje torte.

Izvadite tortu iz kalupa i spatulom ili kašikom namažite sa strane. Sa spoljašnje strane, rukom stavite mlevene orahe. Ukrasite rolatima od tikvica i pospite orasima i stavite mirođiju.

Raskošna slana torta sa korama od tikvica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: