Pileći bataci s garnirungom od tikvice s pirinčem

03/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4230
"Kada kuvamo s ljubavlju sve nam ispada ukusnije od ukusnijeg "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano321
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje pilećih bataka koji su prethodno oprani i osušeni na kuhinjskom ubrusu.

Namestimo multikuker na program prženje na 25 minuta.
Dodajemo maslinovo ulje i pileće batake, posipamo solju i biberom i ostavljamo jelo da se kuva. Nakon otprilike 5 minuta okrećemo batake, začinjavamo soja sosom i balsamiko sirćetom i mešamo.

Nakon još 5-6 minuta dodajemo sok do limuna i vodu i lagano mešamo. Oko 5-6 minuta pre nego što su bataci gotovi dodajemo majčinu dušicu i med i mešamo.

Priprema garnirunga:
Operemo povrće i oljuštimo tikvicu i šargarepu. Isečemo ih na kocke, a mladi luk - na sitno.

U odgovarajuću posudu dodajemo maslinovo ulje i dinstamo luk i šaragrepu. Dodajemo i pirinač, bujon od povrća, tikvicu, čenove belog luka i posolimo. Mešamo i ostavljamo deset minuta na tihoj vatri.

Zaustavljamo proces kuvanja i delimo u dve odvojene kaserole. U jednoj nastavljamo pripremu jednog garnirunga, a u drugoj - drugi garnirung.

U prvu dodajemo kurkumu i ostavljamo na slaboj ringli dok ne bude gotovo. U drugi garnirung dodajemo masline, isečene na šajbne, biber, ljuti kari i majčinu dušicu.

Sjedinjujemo jelo servirajući barake na svežem listu salate, garnirunge oblikujemo koristeći prsten.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar