bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Domaći pasterizovani grašak

Domaći pasterizovani grašak

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Početnik
1k685k148
Domaći pasterizovani grašak
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
03/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Priprema za zimu treba da počne rano. Evo našeg predloga za domaći pasterizovani grašak"

Potrebni sastojci

  • grašak
  • so - po kašičica na teglu
  • aspirin - po 1 tableta na teglu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite grašak od mahuna. Zagrejte vodu u odgovarajućoj posudi. Sipajte grašak i blanširajte ga - da promeni boju.

Gotov grašak kroz cediljku prelijte hladnom vodom.

Sipajte grašak u čiste tegle. Dodajte po kašičicu soli i po jedan aspirin u svaku teglu.

Sipajte hladnu vodu do navoja tegle. Dobro zatvorite poklopcem.

Kuvajte 20 minuta od momenta kada voda provri. Čuvajte na hladnom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: