Hrskave ćuftice na roštilju

06/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Tradicija nije ono što je nekad bila - danas su u modi vegetarijanske ćuftice na roštilju "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sok od povrća - 120 ml
  • supa od luka - 1 kesica, instant
  • kečap - 5 kašika
  • kornflejks - 225 g
  • morska so
  • biber - sveže mleven
  • ulje - za mazanje
  • pogačice - integralne, ispečene
  • za garnirung
  • zelena salata
  • luk
  • paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite u odgovarajućoj posudi jaja sa sokom, suvom supom od luka i kečapom. Sipajte kornfleks, koji može biti kakav poželite - sa orašastim voćem ili muslijem. Pokrijte posudu i ostavite da odstoji tokom noći.

Nakon toga oblikujte 8 ćuftica i zagrejte roštilj na srednju vatru. Svaku ćufticu mažite s malo ulja i stavite na roštilj.

Pecite ih po oko 4-5 minuta sa svake strane po poklopcem. Gornju stranu ćuftice mažite s još malo masnoće, pre nego što okrenete da se peče s druge strane. Ćuftice treba da postanu zlataste i ukusne.

Možete da servirate ćuftice u prepečenim integralnim pogačicama i garnirate povrćem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar