Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom

Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom
Fotografije: Anonimen
1 / 4
06/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije10
"Naš recept, vi jedete I nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jaretinu na porcije i očistimo od masnoće. Blago mažemo uljem i posipamo solju, alevom paprikom i biberom i dobro utrljamo u meso.

Mladi luk sečemo na polovine i raspodelimo ga oko svake porcije mesa. Majčinu dušicu stavljamo preko mesa.

Ostavljamo da odstoji tako oko sat vremena, može i više.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s ventilatorom. Pre nego što stavimo da pečemo, prelivamo pivom i pokrivamo aluminijumskom folijom.

Nakon 2 sata i 40 minuta proveravamo meso, ako je gotovo, otkrivamo ga da uhvati koricu 10 minuta.

Serviramo toplo s odgovarajućim garnirungom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: