Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom
Печено ярешко с бира и зелен лук
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom

Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Pečena jaretina sa pivom i mladim lukom
Fotografije: Anonimen
1 / 4
06/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
10
"Naš recept, vi jedete I nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jaretinu na porcije i očistimo od masnoće. Blago mažemo uljem i posipamo solju, alevom paprikom i biberom i dobro utrljamo u meso.

Mladi luk sečemo na polovine i raspodelimo ga oko svake porcije mesa. Majčinu dušicu stavljamo preko mesa.

Ostavljamo da odstoji tako oko sat vremena, može i više.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s ventilatorom. Pre nego što stavimo da pečemo, prelivamo pivom i pokrivamo aluminijumskom folijom.

Nakon 2 sata i 40 minuta proveravamo meso, ako je gotovo, otkrivamo ga da uhvati koricu 10 minuta.

Serviramo toplo s odgovarajućim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: