Francuski hleb

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Francuski hleb
Fotografije: Juliya
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Hrskav francuski hleb - savršen za jelo ili za pripremu sendviča"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 20 g
  • so - 2 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • voda - 530 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • mleko - 1 supena kašika, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom.

Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15 minuta.

Oblikuju se fitilji dužine oko 55 cm, ili dužine koliki nam je pleh. Ostavljamo da nadože 40-45 minuta. Pečemo u ugrejanoj rerni na 230-250 stepeni 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: