Ćuftice od mlevenog mesa sa pečenim paprikama

05/08/2017
"Pečene paprike daju malo pikantnosti ćufticama, koja i sama tražii da ih servirate obavezno uz pivo "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 109
  • Pregledi tokom meseca140
  • Pregledi tokom desmice64
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštimo i isečemo na kružiće. Posipamo karijem po ukusu i maslinovim uljem. Stavljamo krugove luka da se peku na ugrejanom tiganju sa obe strane.

Kad budu gotovi skidamo sa vatre. Mleveno meso pomešamo sa kriškama hleba (bez kora), natopljenim u sveže mleko i dobro oceđenim.

Pomešamo mleveno meso sa začinima - biber, čubar, piskavica i ljuta aleva paprika po ukusu.

Dodajemo crvene paprike iz tegle, sitno iseckane, iseckan luk, izrendanu šargarepu i sitno iseckan peršun.

Pravimo ćuftice i uvaljamo u kukuruzno brašno.

Pržimo u umerno ugrejanom ulju i serviramo sa salatom po izboru.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar