Namaz od sušenog paradajza

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
05/08/2017
"Jedinstven miris i neponovljiv ukus, koji možete namazati na krišku "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano577
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sušen paradajz - 100 g
  • pinjoli - 30 g
  • kapar - 20 g
  • beli luk - 1 čen
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice suvog (ili struk svežeg)
  • origano - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sušeni paradajz ostaviti u vrućoj vodi 20 minuta, da omekša i upije malo vode.

2. Iscediti ga dobro od vode i staviti u duboku posudu, pa u istu staviti sve ostale sastojke.

3. Pasirati dok smesa na postane glatka, i, ukoliko smatrate da treba, dodati još začina i soli, po ukusu.

4. Namaz servirati na prepečenim kriškama (može i sa komadima sira odozgo), ili sa testeninom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar