Domaći hleb sa ljutim paprikama i mladim lukom

07/08/2017
"Sa ovako ukusnim i pikantnim hlepčićima se nećete setiti za drugo jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • mineralna voda - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • brašno - 2 šolje
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • mladi luk - 1 veza
  • ljute paprike - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte vodu, maslinovo ulje, šećer, so i lepo promešajte. Prosejte brašno sa kvascem i postepeno sipajte u posudu, mešajte.

Zamesite testo, pokrijte krpom i stavite na tplo 30 minuta. Sitno iscite pera mladog luka, paprike očistite i isecite na tračice.

Polovinu zamesite sa testom i stavite da odstoji još 10 minuta. Prebacite preko bašnom posute radne površie i rasporedite a 3 lopte iste veličine.

Svak razvucite rukama u pravougaoni oblik. Palcem napravite male rupe. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje na toplom 15 minuta.

Na kraju ih namažite maslinovim uljem, pospite preostalim perima i tračicama paprika. Pečemo u plehu, obloženom papirom za pečenje. Rernu prethodno ugrevamo na 200 stepeni.

Hlepčiće pečemo dok ne budu gotovi, oko 20-25 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar