Losos, mariniran u smeđem šećeru

09/08/2017
"Pravi gurmanski izazov za sve koji vole riblja jela "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano170
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • smeđi šećer - 225 g, svetao
  • začini - 1 supena kašika, smesa Kejdžun začina
  • morska so - 1 kašičica, krupnija
  • biber - supena kašika, mleven
  • losos - 6 komada, file sa kožim (po 170 - 225 g svako)
  • dižonski senf
  • smeđi šećer - 115 g, svetao
* merne jedinice

Način pripreme

Zajedno pomešajte veći deo šećera, kejdžun začine (smesa morske soli, suvog belog luka i luka, aleve paprike i bibera, origana, majčine dušice i kajenske aleve paprike), soli i bibera.

Lososa, opranog tekućom vodom i osušenog ubrusom, začinite šećernom smesom ravnomerno sa obe strane.

Prebacite filete sa marinadom u stakleni pleh, u kojem ćete kasnije peći, pokrijte ih i stavite u frižider na 2 sata.

Ugrejete roštilj, pripremljen za dimljenje, do 100 stepeni. Izvadite ribu i uz pomoć četke svaki file namažite dižonskim senfom.

Stavite lososa preko roštilja - najbolje preko aluminijumske folije, da vam je lakše posle da očistite. Pospite preostalim šećerom (115g).

Losos se peče oko 35-40 minuta ili dok se beli proteini ne odvoje od površine.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar