Šnicle u Marsala vinu i kleki

09/08/2017
"Gurmani znaju o kakvom se delikatesu govori, za sve ostale ćemo samo reći, krta teletina, vrganji i vino "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • vrganj - 30 komada, sušen
  • teleće šnicle - 4 komada
  • balsamiko sirće - 2 kašičice
  • beli luk - 8 čenova
  • maslac - 1 supena kašika
  • marsala - 3 supene kašike, vino
  • plodovi kleke - 10 komada, izgnječeni
  • so
  • biber
  • makarone
  • brokoli - za dodatak
  • ruzmarin - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

Toplom vodom prelijte suve pečurke u posudi i ostavite ih potopljene.

Namažite šnicle sa 1 supenom kašikom sirćeta i začinite solju i biberom. Stavite beli luk i plodove kleke u šerpu sa vodom, ostavite da vri, kuvajte 10 minuta i ocedite.

U velikom tiganju ugrejte maslac. Pržite šnicle sa obe strane, okrenite i pržite još po 1 minut.

Dodajte vino, ruzmarin, pečurke zajedno sa 3 supene kašike vode, u kojoj su bile potopljene, beli luk i plodove kleke i preostalo sirće.

Ostavite da vri 3 minuta dok ne omekša.

Začinite solju i biberom.

Servirajte sa makaronama i povrćem.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti