bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Najlenjija domaća ljutenica

Najlenjija domaća ljutenica

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Najlenjija domaća ljutenica1 / 6
09/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Praktične domaćice cene svoje vreme, zbog toga pripremaju najlenjiju domaću ljutenicu!"

Potrebni sastojci

  • paprika - 3 kg, crvena
  • paradajz - 1 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • crni luk - 1 glavica
  • plavi patlidžan - 1 kg
  • beli luk - 1 glavica
  • so - 2 kašike
  • šećer - 1/2 šolje
  • sirće - 1/2 šolje
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i isecite ga na komade. Stavite povrće u odgovarajući pleh i pospite ga šećerom i solju.

Sipajte ulje i sirće. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 2 sata od momenta kada smesa počne da ključa.

Gotovo povrće ispasirajte dok ne dobijete glatku ljutenicu. Sipajte u suve tegle i ohladite.

Kuvajte tegle 5 minuta da se steriliše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: