Domaća krupno samlevena ljutenica

12/08/2017
"Ko je probao domaću ljutenicu, poznaje pravi ukus. Zasucite rukave i pripremite pravu domaću ljutenicu!"
Priprema180 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno330 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 528
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 15 kg, zreli i mesnati
  • crvene paprike - 6 - 7 kg crvene mesnate paprike
  • šargarepa - 1 kg ili manje
  • ulje - oko 600 - 700 g
  • šećer . 1 šolja ili više, ako želite da bude slađa
  • so - 3 supene kašike ili po ukusu
  • peršun - 1 veza, iseckana, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike ispecite, oljuštite i očistite od semenki i drški. Sameljite ih, a šargarepu izrendajte. Paradajz prethodno očistite i napravite pire, takođe ih sameljite kroz mašinu i odvojite ljuske.

Stavite paradajz pire da provri u širokoj posudi i dodajte paprike i šargarepu, zajedno sa uljem. Možete sve staviti odjednom.

Čim ljutenica provri, meša se neprestano, da ne zagori. Dodaje se šećer i so po ukusu. Najraju, čim bude gotova se pomepa sa peršunom, kad se skine sa vatre.

Domaća krupnosamlevena ljutenica se sipa u tegle, zatvara i sterilizuje oko 30 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar