bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Patlidžan sa mlevenim mesom i paradajz sosom

Patlidžan sa mlevenim mesom i paradajz sosom
12/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
"Letnji izazov, kojem niko ne može odoleti!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na dva dela po dužini i posolite. Ostavite i da odstoje 30 minuta i properite ih. Izvadite unutrašnjost i isecite je. Porpžite polovinu luka sa unutrašnjosti patlidžana i mleveno meso. Začinite čubrom i biberom.

Preostali deo luka se proprži sa belim lukom i dodajte se paradajz. Začini se bosiljkom, origanom /ili začinima po izboru/. Ostavite smesu da vri 10-ak minuta.

Poređajte patlidžane u odgovarajući pleh, pospite uljem i napunite nadevom od mlevenog mesa, nakon toga se preliva paradajz sosom.

Punjeni patlidžan se peče 30 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pospite kačkavaljem i isključite rernu. Ostavite ih unutra dok se ne rastopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: