Seoska turšija u buretu

16/08/2017
"Imamo jedno bure, do vrha ćemo ga napuniti ovom ukusnom seoskom turšijom "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije50
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 250
  • Pregledi tokom meseca3327
  • Pregledi tokom desmice32
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na dno bureta se sipa so i lepo se pokvasi sirćetom. Prvo se stavlja šargarepa, ako je sitna ne seče se, a ako je krupnija seče se na dva dela. Karfiol se deli na velike ružice i dodaje u šargarepu u buretu.

Sledeći je paradajz i na kraju se stavljaju kornišoni. Dok se povrće ređa stavlja se i krupno isečen celer. Kroz slojeve se stavlja i po jedna glaica belog luka isečena na pola.

Krastavčići prvi budu gotovi, zato se stavljaju poslednji. Ako šargarepa dominira, dodaje se 200 g soli dodatno.

Na kraju se od grančica vinove loze plete venac i zajedno sa kamenom se pritiska povrće. Tako odstoji 20 sati i tek drugog dana se preliva vodom i zatvara poklopce.

Pretače se po želji na 1-2 dana. Gotova je nakon 14 dana.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti