Pikantne čorbadžijske paprike

24/08/2017
"U svakoj kući, ponavljamo, u svakoj kući treba da ima bar po jedna tegla ovih neverovatnih pikantnih čorbadžijskih papričica "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 062
  • Pregledi tokom meseca94
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • čorbadžijske paprike - 3 kg
  • sirće - 400 ml
  • ulje - 500 ml
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 1 glavica
  • so - po 1 supena kašika na teglu od 800 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Poređamo oprane tegle i stavljamo sirće do donje ivice.

Dodajemo po 4 kašike ulja na teglu i po jednu kašiku soli.

U tegle rasporedimo iseckan beli luk i peršun.

U suv teflonski tigan, ispečemo oprane, osušene i očišćene paprike, dok selagano ne ispeku i dok su još tople ih poređamo u tegle.

Pritiskamo, zatvaramo dok su vrele, okrećemo i ostavljamo da se ohlade.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti